Politika privatnosti

Dobrodošli na https://premiertennisosijek.com/, web stranicu kreirane za događaj: Premier Tennis Show u Osijeku.

Politika privatnosti

Navedena stranica u vlasništvu je: ŠPORTSKE UDRUGE DONNA TENNIS TEAM u daljnjem tekstu koristiti ćemo skraćeni naziv: DONNA TENNIS TEAM.


Važno je pročitati ovu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost.

Kako bismo vam olakšali pristup željenim informacijama, slijedite sadržaj ove Politike privatnosti.

Politika privatnosti kreirana je 01. ožujka 2021. godine.


Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade.


Vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti te odgovarajućih zakonskih propisa ni na koji način neće se ograničavati. Ako dođe do promjene pravila koja mogu utjecati na vaša prava bit čete pravovremeno obavješteni izravno na prikladan način. Privatnost korisnika i zaštita podataka ljudska su prava i prema njima se ponašamo odgovorno.


Imamo dužnost brinuti za ispitanike i njihovu malodobnu djecu čije smo podatke prikupili.


Svi podaci koji su dobiveni od vas su odgovornost i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je to neophodno i samo u određenu svrhu za koju su prikupljeni.


Politika se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.


Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.


DONNA TENNIS TEAM poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja (ispitanika)  svojih internetskih stranica.

Voditelj obrade ove internetske stranice i vaših osobnih podataka je:

ŠPORTSKA UDRUGA DONNA

TENNIS TEAM

Bosutsko naselje 88, Osijek 31000

Kontakt telefon: 091 377 9826                                   

Kontakt e-mail: info@premiertennisshow.com                                

Kategorije ispitanika čije podatke obrađujemo

  • Forma Kontaktirajte nas / ulaznice – kontakt forma koja služi da ispitanicima pruži povratnu informaciju ili odgovori na dodatna pitanja vezano za događaj Premier Tennis Show,

  • Forma Postanite naš partner –  potencijalni partneri koji bi htjeli biti sponzori događaja  Premier Tennis Show,

  • Forma Prijavi se na #SkillsChallenge / Učitajte svoj video u svrhu prijave na izazov #SkillsChallenge događaja  Premier Tennis Show,

  • Forma Prijavite se za donatorsku večeru! potencijalni donatori događaja  Premier Tennis Show,

  • Forma Prijavite se za edukaciju! kontakt forma zainteresiranih za tenisku edukaciju na događaju Premier Tennis Show.


Koje vaše podatke prikupljamo:

Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su vaše ime, prezime, god. rođenja, država, adresa e-pošte, spol te područje interesa: zdravlje & fitnes, zabava, prehrana, sport, moda i stil života) biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev.

Ako ste mlađi od 16 godina nemojte nam davati svoje podatke bez  suglasnosti vaših roditelja ili nositelja roditeljske odgovornosti ( skrbnika, udomitelja).

U koju svrhu obrađujemo Vaše osobne podatke?

DONNA TENNIS TEAM osobne podatke obrađuje u sljedeće svrhe.

Informacije o vama prikupljamo u svrhu da bismo vas kontaktirali i odgovorili na vaš zahtjev i u svrhe naše komunikacije i/ili poslovne suradnje ukoliko želite biti partner, donator ili jednostavno želite kupiti ulaznice za događaj Premier Tennis Show. Također prikupljamo i podatke od roditelja/skrbnika/udomitelja koji žele da njihova djeca učestvuju  u #SkillsChallenge koja uključuje i snimku izvođenje izazova Skills Challenga te također podaci o ispitanicima koji žele sudjelovati na edukaciji o tenisu koju će provoditi vrhunski teniski treneri.


Prava ispitanika

DONNA TENNIS TEAM svim prethodno navedenim kategorijama korisnika (ispitanika) omogućuje realizaciju prava na privatnost i zaštitu podataka u skladu s GDPR uredbom temeljem članaka 12-21.

DONNA TENNIS TEAM omogućuje ostvarivanje sljedećih prava:

  • Pravo na pristup informacijama

  • Pravo na ispravak

  • Pravo na brisanje

  • Pravo na ograničenje obrade

  • Pravo na prenosivost

  • Pravo na prigovor

Korisnici (ispitanici) čije podatke DONNA TENNIS TEAM obrađuje, imaju pravo znati u koju svrhu se njihovi podaci obrađuju te o razdoblju u kojem će se podaci obrađivati. Ispitanici imaju pravo tražiti brisanje podataka i zaborav. Imaju pravu tražiti brisanje dijela podataka.

U slučaju Vaše potrebe za realizacijom bilo kojeg od gore navedenih prava, slobodno nam se obratite na naše kontakt podatke.

Pokušati ćemo odgovoriti na Vaš zahtjev u najkraćem mogućem vremenu, najkasnije u roku od 30 dana.


Čuvanje podataka

Većina podataka bit će čuvana do završetka događaja Premier Tennis Show-a Osijeku. Nakon navedenog  događaja navedeni podaci ispitanika i video zapisi ispitanika biti će obrisani. Kontakt podaci sa pravnim osobama ( partneri, sponzori, donatori ) bit će sačuvani za potrebe buduće suradnje za potrebe organiziranja ovakvih i sličnih događaja.


Privole

Osobni podaci se prikupljaju na transparentan i zakonit način. Svi podaci koji se prikupljaju trebaju biti pod privolom, odnosno svaki korisnik treba eksplicitno odobriti da se njegovi podaci mogu pohraniti i koristiti u jasno zadanu svrhu. Također mora biti jasno definirano zbog kojeg razloga se podaci prikupljaju i kako će se obrađivati. U tu svrhu DONNA TENNIS TEAM koristi kučice (checkbox-ove) gdje korisnik daje privolu za pojedinu obradu. Navedene privole (logovi) čuvaju se kako bi DONNA TENNIS TEAM u svakom trenutku mogao dokazati dobivanje privole za pojedinog korisnika. Također za potrebe promocije navedenog događaja kreirana je i posebna privola : Privola za Premier Tennis Show u svrhu dobivanju odobrenja roditelja/skrbnika/udomitelja da se pojedine fotografije, snimke i audio i video zapisi mogu koristiti za vrijeme događaja i kasnije.


Kolačići(cookies)

Naša stranica prikuplja tzv. “kolačiće” koji vam omogućavaju bolje korisničko iskustvo. U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web-stranica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga.
Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.


Što su kolačići?

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene – web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ te GDPR direktivi, treba nam vaša privola.


Kolačići koji se koriste na ovoj Internet stranici:

Tu bi trebao biti tekst od onih koji vam izrađuju Internet stranice. Ja ću staviti za primjer kako to izgleda kod jedne firme pa neka oni stave svoj tekst:

  • auth.strategy – koristi se za autentifikaciju korisnika na web mjestu

  • locale – koristi se za pohranu korisnikova izbora jezika


Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće

Uvijek možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj web stranici, no to može utjecati na njenu funkcionalnost.


Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove stranice. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete resetirati postavke kolačića također na dnu ove stranice.


Kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica DONNA TENNIS TEAM  , koristimo ovu priliku da vas obavijestimo kako ova Internet stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies). Korištenjem stranice pristajete na njihovu upotrebu. Ukoliko odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati Internet stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće vam biti dostupne.
Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na vaše računalo od strane Internet stranica koje ste posjetili. Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Oni obično spremaju vaše postavke (session token) i postavke za Internet stranice. Nakon što ponovo posjetite istu stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.
Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim Internet stranicama (pomoću Google Analytics alata.). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su te se ne dijele s bilo kojim drugim subjektima.
Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite – Internet stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im vi niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu.
Postavke kolačića vezane su uz vaš Internet preglednik. Korištenje kolačića je vaš izbor, a kolačiće uvijek možete obrisati te na taj način isključiti svoju prepoznatljivost na Internetu. Većinu preglednika možete podesiti tako da ne spremaju kolačiće.
Ukoliko želite obrisati kolačiće, molimo vas pogledajte upute isporučitelja vašeg Internet preglednika klikom na „Pomoć“ u izborniku istog preglednika.


Tehnička zaštita i sigurnost

Kanali komunikacije kojima DONNA TENNIS TEAM raspolaže, podržani su sa sigurnosnim certifikatima i protokolima koji štite protok podataka. Umjesto toga, podaci se prikupljaju u obliku e-pošte i dostavljaju nam se putem Simple Mail Transfer Protokola (SMTP). Naši SMTP poslužitelji zaštićeni su TLS protokolom (ponekad poznatim kao SSL) što znači da je sadržaj e-pošte šifriran pomoću SHA-2, 256-bitne kriptografije prije slanja preko interneta. Sadržaj e-pošte dešifriraju naša lokalna računala i uređaji.

Ako odlučite kontaktirati nas putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici ili izravno putem e-pošte, nijedan od podataka koje otkrivate neće biti pohranjen na ovoj internetskoj stranici nit će biti prenesen ili obrađen na bilo kojoj trećoj strani.

 

Izvještaji i zahtjevi

DONNA TENNIS TEAM na zahtjev korisnika omogućava izvještaje koji potvrđuju da je korištenja osobnih podataka u sukladnosti s Uredbom.

  • Izvještaj o prikupljenim podacima i načinu prikupljanja podataka

  • Izvještaj o traženom brisanju podataka

  • Zahtjev za brisanjem i zaboravom podataka


O našem poslužitelju internetskih stranica

Ova internetska stranica smještena je kod globalno poznatog pružatelja usluga Google Cloud Run u EU, za koje Europska komisija smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka stanovnika EU.

Za više možete pročitati na: https://cloud.google.com/run

Davatelji podataka za pohranu podataka posvećeni su zaštiti i osiguranju vaših podataka, pridržavajući se Pravila zaštite privatnosti sklopljenih između EU i SAD, i Švicarske i SAD, u svrhu osiguranja dodatne zaštite i unaprijeđjenja privatnosti korisnika.

Sav promet (prijenos datoteka) između ove internetske stranice i vašeg internetskog preglednika je šifriran i isporučen putem HTTPS razine.


Prikupljanje osobnih podatka

Prikupljanje i obrada osobnih podataka svih klijenata kojima DONNA TENNIS TEAM su prema  važećim pravilima o zaštiti podataka. DONNA TENNIS TEAM nije izvršitelj obrade podataka.


Prosljeđivanje osobnih podataka

Postoji zakonska osnova po kojoj je DONNA TENNIS TEAM obvezan proslijediti osobne podatke. Ona se provodi temeljem pisanog zahtjeva utemeljenog na važećim propisima, prema nadležnim državnim tijelima.

Sukladno Uredbi o mjerama zaštite osobnih podataka (GDPR – General Data Protection Regulation) na vaš zahtjev omogućiti će vam se uvid u sve vaše osobne podatke kojima raspolažemo, načinu obrade te mogućnosti ograničenja obrade, izmjene ili brisanja istih.

Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te DONNA TENNIS TEAM poduzima sve mjere potrebne za zaštitu istih sukladno važećoj regulativi i dobrim praksama. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.


Prijenos i razmjena podataka s trećim zemljama ili internacionalnim kompanijama

DONNA TENNIS TEAM ne razmjenjuje osobne podatke ispitanika ukoliko za navedeno nema privolu ispitanika. Također neće nikada dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom neovlaštenom trećom stranom niti će im dopustiti pristup vašim podacima.


Zaštita vaših osobnih podataka znači da:

  •  vaše podatke nećemo koristiti ni za jednu drugu svrhu od one koja je ovdje navedena ili ugovorena

  •  vaš kontakt i osobne podatke nećemo dati bilo kojoj trećoj strani

  •  vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo na vaš zahtjev (pravo na prijenos) ili uz sudski nalog

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne uvjetujemo pristup našim stranicama dostavom podataka.


Izjava o ograničenju odgovornosti

Svako korištenje internetske stranice https://premiertennisosijek.com/  podložno je niže navedenim uvjetima korištenja. Nastavkom korištenja ove internetske stranice korisnik izražava suglasnost s predmetnim uvjetima korištenja te prihvaća koristiti sadržaj ove internetske stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

DONNA TENNIS TEAM ulaže razumne napore kako bi informacije na ovoj internetskoj stranici bile točne i pouzdane u vrijeme njihova unošenja.

DONNA TENNIS TEAM pridržava pravo izmjene, dopune ili uklanjanja (privremenog ili trajnog) bilo kojeg sadržaja (informacije, usluge i dr.) ove internetske stranice, u bilo koje vrijeme i iz bilo kojih razloga, bez ikakve prethodne najave ili obavijesti te u potpunosti isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih promjena.

DONNA TENNIS TEAM isključuje svoju odgovornost za bilo kakvu izravnu i/ili neizravnu, materijalnu i/ili nematerijalnu štetu, gubitke ili troškove bilo koje vrste koji proizlaze ili bi korisniku ili bilo kojoj trećoj osobi mogli proizaći iz korištenja, nemogućnosti korištenja ili zlouporabe ove internetske stranice odnosno bilo kojih informacija objavljenih na ovoj internetskoj stranici.


Isključenje odgovornosti za štetu

Svu štetu i gubitke  do kojih  bi moglo doći uslijed korištenja ili nemogućnosti korištenja  ove web stranice, snose sami korisnici. Ovim  se apsolutno i u cijelosti isključuje svaka eventualna odgovornost  DONNA TENNIS TEAM za štetu koju bi korisnici eventualno mogli pretrpjeti korištenjem ove web stranice.


Pravo na podnošenje prigovora nadležnom nadzornom tijelu

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog nadzornog tijela su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

 

Selska cesta 136

HR - 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000

Fax: +385 1 4609

e-mail: azop@azop.hr  

Web: http://www.azop.hr 


Autorska prava i zaštitni znakovi

Sadržaj ove web stranice odnosno  njegov tekst, softver, dizajn, logo,  grafički prikazi, grafička rješenja, autorska ideja, koncepcija, moduli i fotografije, zaštićeni su autorskim pravom. Sav materijal na ovoj web stranici može se preuzeti i štampati isključivo za osobno, nekomercijalno korištenje. Svako drugačije korištenje zaštićenog materijala sa ove web stranice nije dozvoljeno i kažnjivo je po Zakonu. Ako nije izričito drukčije navedeno DONNA TENNIS TEAM pridržava autorska prava na svim sadržajima (slike, ilustracije, tekstovi, video i dr.) objavljenim na ovoj internetskoj stranici. Svako komercijalno korištenje navedenih sadržaja bez izričite pisane suglasnosti DONNA TENNIS TEAM   je strogo zabranjeno i kažnjivo. To posebno vrijedi za reproduciranje, snimanje, pohranjivanje i obradu u elektronske sisteme. Korištenje znakova (npr. zaštitnih znakova, logo-tipova) neovisno o postojanju simbola ® ili ™  bit će isključivo u promotivne svrhe i uz odobrenje naših partnera i sponzora.


Mjerodavno pravo i sudska nadležnost

Ovi uvjeti korištenja, tumače se suglasno odredbama mjerodavnog prava Republike Hrvatske, a  svi sporovi do kojih eventualno dođe u vezi sa korištenjem ove stranice podliježu sudskoj nadležnosti sudova Republike Hrvatske.

Poštovani korisnici, nakon što ste se upoznali sa obvezujućim  Pravilima korištenja, želimo vam ugodan boravak na našoj web stranici.