Projekt Donna Tennis Team: Izgradnja četiri teniska terena u Osijeku po uzoru na Grand Slam

Uz podršku Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, Donna Tennis Team nastavlja s realizacijom inicijative za izgradnju javnih teniskih terena inspiriranih podlogama s četiri Grand Slam turnira, nudeći besplatne terene i edukaciju za mlade.

Projekt izgradnje teniskih terena u Osijeku započeo je 2021. godine s ciljem promicanja sporta i zdravog načina života među mladima. Do sada su izgrađena dva javna teniska terena: prvi inspiriran turnirom u Londonu s travnatom podlogom, a drugi po uzoru na pariški turnir na zemljanoj podlozi. Ovi tereni se nalaze na različitim lokacijama u Osijeku i besplatni su za korištenje zajedno s besplatnim školama tenisa koje vodi stručni tim Donna Tennis Teama.

Treći teren, koji će imati tvrdu podlogu poput one u New Yorku, trenutno se realizira i očekuje se njegovo otvaranje u svibnju 2024. godine. Planira se i četvrti teren s tvrdom podlogom, poput onih u Melbourneu, čija se izgradnja predviđa za 2025. godinu.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovom globalnom projektu i postanu dio inicijative izgradnje javnih tenis terena. 

Projekt uživa podršku brojnih lokalnih sponzora i institucija, a njegova realizacija omogućena je zahvaljujući angažmanu i viziji Donne Vekić, osnivačice Donna Tennis Teama. Osijek postaje grad koji svojim građanima i posjetiteljima nudi jedinstvene sportske sadržaje dostupne tijekom cijele godine.